wie ik ben

Ria Glas, aangenaam

Na jaren in allerlei administratieve banen te hebben gewerkt, ben ik mijn eigen belastingconsulentenpraktijk, A&B Helder, begonnen.
Ik vind het leuk om je administratie te ordenen en handig te organiseren. Als je administratie goed georganiseerd is, heb je er weinig werk aan en levert het je goed inzicht in je financiën op. Dat scheelt jou werk en kosten. Doordat je met weinig werk inzicht krijgt, wordt je administratie doen ook veel minder vervelend.

Mijn aanpak is helder

De belastingregels, en hoe ze uitpakken in allerlei situaties, vind ik ook oprecht boeiend. Beroepsdeformatie, denk ik.

Er zijn bijvoorbeeld een aantal belastingschijven – dat is simpel, toch? Daarnaast zijn er nog heffingskortingen. Maar vanaf een bepaald inkomen worden die “afgebouwd”. Dat betekent dat je bij € 100 meer inkomen, niet alleen X% belasting betaalt, maar ook € Y minder heffingskorting krijgt. Daardoor houd je van die € 100 minder over dan je zou denken op grond van het belastingpercentage. Als er dan ook nog dingen spelen rond toeslagen of studieschuld die je terug moet betalen… Dan is het maar de vraag hoeveel je overhoudt. Ik vind het boeiend om van zulke dingen na te gaan hoe het werkt. Daardoor kan ik je ook weer beter uitleggen wat het effect van belastingen op jouw inkomen is.

Naast mijn werk

Ik houd van wandelen en fietsen en heb geen auto (wel een puike conditie). Ik ben al tientallen jaren actief lid van de Fietsersbond. Als je in Utrecht woont ben je beslist al over wegen en fietspaden gereden waar ik over meegedacht heb. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de natuur. Dat er tegenwoordig een Bever en een paar Raven zitten bij Haarzuilens vind ik echt tof. Ik ben daarom lid geworden van het Natuurplatform Leidsche Rijn en probeer samen met de anderen de mogelijkheden voor de natuur in Leidsche Rijn te verbeteren. We hebben samen bijvoorbeeld ijsvogelwanden aangelegd.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?