voor wie ik werk

Geen opdrachtgever hetzelfde

Is boekhouden lastig voor je onderneming? Belastingregels best ingewikkeld? Ik maak het helder!
Als ervaren administrateur en belastingconsulent heb ik vlot en goed in beeld hoe je ervoor staat. Zowel de organisatie van je administratie, de financiële gang van zaken in je onderneming, en de gevolgen ervan voor je belastingaangiften.

ZZP

Startende én ervaren ZZP’ers zijn welkom. Ik help je om je administratie zo te voeren dat je met weinig werk er profijt van hebt. Afhankelijk van jouw wensen kan ik je administratie voeren of kun je het zelf doen in een online boekhoudpakket of in mijn eigen spreadsheet. In alle gevallen zie je o.a. makkelijk wat je winst is en welke klanten nog niet betaald hebben.

VOF

Werk je met iemand samen in een VOF? Dat vraagt om goede afspraken. Wie doet wat? Wat doe je bij ziekte? Wat doe je bij bonje? Hoe verdeel je de winst? En hoe zet je het in je belastingaangifte? Inzicht in de cijfers is belangrijk om samen de juiste keuzes te maken en ruzie te voorkomen.

“Bij elke opdrachtgever tref ik een andere administratie aan. Dat maakt het leuk.”

Verenigingen en Stichtingen

Penningmeesters die de ook boekhouding willen doen zijn steeds schaarser aan het worden. Ik kan de administratie voeren en de jaarrekening opstellen, zoals jullie hem graag zien. Omdat ik niet met een standaard-rapport werk, is het voor mij eenvoudig om ook eigen teksten over de stichting of vereniging in te voegen, zodat het een leesbaar verslag wordt waar subsidieverstrekkers, leden of donateurs iets aan hebben. ANBI-instellingen moeten de jaarrekening publiceren en dan wil je graag een rapport dat echt betrekking heeft op je eigen organisatie. Als het nodig is, kan ik regelen dat er een accountantsverklaring wordt opgesteld.

Particulier

Huis gekocht? Hoge ziektekosten gehad? Moet je ineens veel meer of minder belasting betalen en heb je de kriebels dat er ergens iets niet klopt? Ik kan je erbij helpen.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?